HTML

Egykönyv

Friss topikok

Címkék

Archívum

Könyvem

2013.04.17. 19:36 Chello

Unalmas óráimban olvasott könyv újrafeldolgozása ez. Természetesen a megfelelő szövegformázást sem csináltam meg részint, mert ne tudom másrészt nem akartam utána nézni hogyan kéne .)

Negatív:
A nagy utazás.

Sarah Jeanette Connor viharfelhőktől fekete hegy felé tartott a kaktuszokból, csipkebokrokból, szamárkóróból, rózsabokorból kiérve a csalánoson át eljutva a homoksivatagba azon át pedig az óceánhoz érve hajóra szállt és átszelte a sarkvidéket, majd nem sokkal később repülőre ülve átrepült a dzsungel felett és stoppal eljutva valamelyik újabb sivatagos vidékére észak Amerikának robogott a fekete hegy felé.
Tette ezt azután, hogy letelt a bérmunka ideje amivel a lopott furgonba tankolt benzint dolgozta le, mivel a teljesen átgondolt és alaposan előkészített világ körüli úton minden pénze elfogyott, viszont eredmény képpen eljutott céljához a 3-as sivatagi úthoz, amely eredeti kiinduló pontjától mintegy 50 mérföldre van. Elképzelhetetlenül távolinak tűnt ez a hely, dehát ezzel jár, ha az embert semmi áron sem szabad, hogy megtalálják.
Kurva drágán adják ezek a benzint gondolta Sarah miközben a favágástól sajgó ujjait tördelte és mindemellett az is bosszantotta, hogy a hosszú út alatt teljesen elfelejtette miért is indult meg a fekete hegy felé a kaktuszokból, csipkebokrokból, szamárkóróból, rózsabokorból... (na jó ezt azért mégsem :), szóval az innen 50 mérföldre levő elképzelhetetlenül távoli buszmegállóból.

Ő tudta amit más nem: egy napon az a computer amit az USA katonai rendszerének ajtónyitására még az 50-es években egy napon minden indok nélkül kel életre, hogy a jó öreg x86-os Pentium processzort fényévekkel megelőzve 1980-ból cseles módón bekapcsolódva a kibernetikai kutató központ fő rendszerébe feladatát hirtelen gyorsasággal az ott beüzemelt 19827 processzoros szupercomputerre háríthassa és azután nyugodtan porosodhasson egy nevada-i sivatagbeli hegyben elrejtett atombunkerben.
Mígnem információi szerint egy szappanárus bizonyos J. O'con...r megérkezik, akinek piaci konkurensei rakéta formájú flakonokba töltött tusfürdőjükkel robbanásszerűen terítik majd a világpiacot.
Mindezen terveihez volt nem is egy hanem 2 darab a processzor korát jóval megelőző külön szekrényekben gondosan helytálló számítási egysége, amelyek percenként akár 4 utasítás végrehajtására is képesek lennének, ha mondjuk 2 ajtót kellene egyszerre kinyitni.
Neki látott tehát komoly erőforrásokat megdolgoztatva jelenlétével összezavarni a globális informatikai rendszert, mert hát egy ilyen komoly computertechnikai mű...remeknek ehhez már csupán a rendszerbe kapcsolódnia is elegendő. Mindeközben a világ számtalan táján informatikusok és matematikusok a fejüket csóválták az érthetetlen és mindenütt megjelenő lassulások és vonalszakadások láttán. Mindezt úgy 200 órán keresztül amikor is nagy egyetértésben a világ legjobb szakemberei végül kijelentették: Vírus!

Ez idő alatt a technika csúcsain szárnyaló számítógépnek
kódjele: D.O.
sikerült kapcsolódnia egy teljesen nyitva felejtett csatlakozási ponton át (amelyet eredetileg felvonók üzemeltetéséhez terveztek, de ezen felvonók végül sohasem épültek meg) a fő computerhez, amelynek neve: STRIKENET.
Ez egy mesterséges intelligenciával is ellátott, kódneve: S.N. központi irányító egység volt, amely most nem tudván értelmezni a gépek számára oly lassú jelimpulzusokat, azt gondolta bizonyára a technikusok akarnak a felvonókamrán át a raktárba jutni, összeköttetésbe hozta a raktári rendszerrel a jelet, mert a jel valamiféle ajtónyitó jel volt... és az ilyesmi nem jelenthetett biztonsági kockázatot.
D.O. eközben észlelte, hogy írható memória területre jutott és gyorsan elkezdte ezt feltölteni saját készítésű gépi kódjával, azonban mielőtt egy bitet is írhatott volna egy átviteli zavar folytán egy elutasító üzenet futott át a rendszeren és került a memóriába: NEGATÍV! :)
Ezenközben a Strikenet ezt mint egy újabb jelet vette és felírta (vesztére) központi adatfeldolgozó alapmemóriájába.

Közben kint az emberek közös egyetértésükben arra jutottak, hogy ha már egyszer S. N.-t eredeti feltalálója egy lusta rendszergazda

(akitől a találmányát az USA kormánya ellopta, a feltalálót bebörtönözte és örökre elfelejtette...)
na, de mindegy most ez nem fontos, erről ha lehet ne beszéljünk mivel nincs is miről :) ... ugye ért minket a kedves író?
Helyes akkor talán térjünk is vissza oda, hogy az USA kormányának dolgozó remek tudósok által kifejlesztett rendszert ráirányították a fenyegető veszedelemre.

S.N. tehát beolvasta alapmemóriájában tárolt parancsait és hozzálátott azaz csak szeretett volna... hozzálátni a feladata végrehajtásához és rendet rakni az interneten, amikor váratlanul újraindult és egyesek szerint valami furcsa hullámos LOGO volt amit utoljára látni lehetett...

A rendszer induláskor ellenőrzi az alapmemóriában található elsődleges parancsokat, újrarendezi őket ha bővítés történt és feltölti a parancsokat a Strikenet által irányított összes computerbe.
Ez történt most is. Mire azonban S.N. hozzáláthatott volna feladata megoldásához a rendszerből a zavar már eltűnt, talán egy nevadai sivatagban egy hegy gyomrába épített titkos atombunkerben is meghibásodhatott egy régi poros tápegység... ki tudja...

Egy tagbaszakadt fickó éppen azon morfondírozott, hogy melyik a neki megfelelő Harley Davidson továbbá a kezdő betűk erősen emlékeztették egy ismerős szóra HDD. Ez az! Gondolta és belépett a kocsmába.
Az egyik szemmel láthatóan motoros fickóhoz lépett és köszönés nélkül a motorokról kezdte faggatni. Ismered a kint álló motorokat? Tudod melyik hány köbcentiméteres? Az idegen motoros komiszra vigyorodva nézett vissza. Eres? Eres a faszom te hugyagyu majom.
Na tűnjél már innen vagy talán azt várod, hogy meg is mutassam?
Hangos röhögés tört ki, a tagbaszakadt gondolkodott egy darabig majd válaszolt: NEGATIV és továbbsétált mielőtt a motoros bármit is szólhatott volna. Odasétált a pultoshoz és intett, hogy hajoljon közelebb. A következőket kérem: egy üveg gyors hashajtó, egy közepes kaliberű puska és... suttogni kezdett miközben egy 5 dollárost csúsztatott a pultos felé: nem hallottál valamit bizonyos J. O'con...r-ról?
A pultos eltette az 5 dollárost és a következőket felelte: Puska nincs, ha szarnod kell ott van a retyó és elővett a pult alól egy doboz hashajtót. Mennyi kell? Mind, hangzott a válasz. És kérek még 2 korsó sört is tette hozzá futólag.
Megvárta a két sört és a bárpult végében szöszmötölt egy darabig valamivel. Szöszmöt-szöszmöt hallotta volna valaki, ha a közelben áll, de nem állt senki.
Valamivel később szemrevételezni kezdte a motoros fickó és barátainak társalgását akik a tévében egy Jenkies meccset néztek. Adatok futottak át az értelmén és kiválasztott közülük néhányat, majd ismét a motoros fickóhoz lépett. Elnézést, ha az előbb megbántottam, szeretném ezt jóvá tenni, ha a Jenkies nyer 5:2-re meghívom egy sörre, de ha egy gólt sem kapnak megihatja az enyémet is. A motoros fintorogva nézett rá. Mit keresel itt már megint te hülye kis pöcs?
Eszébe jutott azonban, hogy az előbb akart rendelni így kikapta az egyik korsót a tagbaszakadt kezéből és miközben visszafordult a tévéhez gúnyosan a következőket mondta: na jól van üljél le oda ahhoz az asztalhoz, mutatott egy közeli asztalra és kussolj!
A tagbaszakadt tehát leült és várt miközben feladatait rendezgette. Megtalálni J. O'con...r-t, felkeresni Sarah Conor-t és megsemmisíteni a szappan gyárosok szövetségét. A motoros fickó jóízűen itta a sörét és gajdolt a többiekkel. Az állás éppen most lett 2:0.

Valamikor ezalatt...

A Lost Angels-i sikátorokat rendszeresen ellenőrizni kell. Némelyikben előfordul az is, hogy papírzacskókat hagynak el és egy-egy itt-ott megjelenő tér-idő áthelyező vihar szele fújdogálja őket szanaszét, nagy rendetlenséget okozva ezzel ami reggelig nem maradhat így. Azt-én rendőr most is szemetet szedni jött, és már hajtott is lassan, megfontoltan a szél lebegette zacskók felé (mert tudta hová menjen).
Ezalatt biztos ami biztos jól megfigyelte az úton elhaladó kóbormacskák mozdulatait és arcvonásait, hátha illik valamelyikükre a múlt héten bejelentett gyilkossági személyleírások egyike.
Fintorogva nézte ahogyan céljához érve egy valószínűtlenül villogó nem is szabadna ott lennie fényében egy kupac szar csillogott.
A fenébe gondolta, az egyik csöves már megint ideszart, ezt is nekem kell feltakarítanom. Az is lehet, hogy egy medve szart ide amekkora ez a kupac.
Pföjj és ráadásul milyen elképesztően büdös is. Eztán elszánta magát fogta a kutyaürülék gyűjtő set-jét és közelebb merészkedett zseblámpájával világítva meg azt amit amúgy is lát, ahogyan az amerikai filmekből tanulta. Csak ennek nem tudott a szeme közé világítani. Nézte-nézte a kupac szart és az most mintha egyre inkább egy fostócsára emlékeztetett volna. Meg mert volna esküdni, hogy kavarog is. Gyorsan elfordította a tekintetét, hogy ha szemből jön valaki akkor profilból is láthassa, de most ne jött senki. Zavarában egy időre hátat fordított a kupac szarnak és amikor visszafordult nem tudta hol van. Egy hatalmas rakás csillogó fos örvénylett előtte oszloppá meredve és most mintha már nem is barna hanem ezüstösen csillogó színe lett volna. És ahogy nézte egyre inkább rendőr formát vélt felismerni benne. Azt-én vagyok ez talán? Ejha tudom már, hát ez egy tükör! Biztosan a japánok csinálhatták ide. Azok is már mindenhova odaszarnak, de technikailag előttünk járnak az biztos. Csak úgy fossák magukból a lehetetlenebbnél lehetetlenebb dolgokat. Ezt beviszem az őrsre gondolta, csak előbb még gyorsan megfésülködök. Azzal szolgálati lámpájával a haját kezdte igazítani mélyen belenézve a tükörbe. Azonban a tükör mintha valahogyan torzított volna... nem látta benne a haját igazító mozdulatokat sem azt ahogyan a frizurája igazodik vagy sem.
Kupac csak állt előtte és értetlenül nézett. Végtelengyors intelligenciájával igyekezett megérteni az eseményeket, majd végül döntött.
Szia, kupac vagyok mondta illedelmesen és vidáman miközben kezet nyújtott. Azaz csak nyújtott volna mivel a kezei még nem formálódtak ki és Azt-én nem tudom arckifejezésébe csapott. Mire az amúgy is gyenge idegzetű és megviselt állapotú rendőr egyszerűen csak szívrohamot kapott, összecsuklott és meghalt!

(Biztos forrásból tudom, hogy az írónak ezenközben meg kellett szakítania munkáját és helyette később néhány képet rajzolt ide. Pontosabban letöltötte őket az internetről, összemixelte és megkérte a nyomtatót, hogy rajzolja már le helyette mivel most éppen nem ér rá...)

Kupac tétovázott egy ideig. Most aztán tetőtől talpig alaposan szarban vagyok, el kéne tűnni még mielőtt valaki erre jár és meglát ahogy a saját hullám előtt állok. Ha valaki valóban meglátta volna kupacot az a felelőtlenségből elkövetett öngyilkosságnak eme kivételes esetét megpillantva vagy elájul vagy félelmében elrohan, de megint nem járt arra senki.

Kupac ismét munkába lendítette hatalmas intelligenciáját és megfontoltan kiválasztotta legyőzött "ellenfele" használati tárgyai közül a fegyvereket, mert veszélyes környék volt ez így este és valahogyan ki kellett jutnia a főútig. Az elemlámpát hosszas technikai elemzés után elvetette, mert a lámpa fénye már igencsak halványodott és nem volt nála tartalék góliátelem. Majd beült a rendőrautóba, gyorsan megtanult vezetni és elhajtott.

Az O'con...r rezidencia...

O'con...r a garázsban manipulálta árverésen vett igencsak felújításra szoruló motorját. A felújítandó dolgok egyike volt például a fékek pótlása, mert hogy olyan most sajna nem állt rendelkezésére, ha menni akart vele. Hirtelen fájdalmasan nyögött fel. Ajjh... ez nem igaz azok a kis szemét csirkefogók már megint elvitték az egyik kulcsot, az ember már nyitva sem felejtheti 4 hónap 15 napra és 17 órára a garázsajtót, hogy elmenjen egyet nyugodtan vakációzni... Mindezzel az út túloldalán bicikliző 4 éves forma gyerekekre célzott, mert azt gyanította, hogy pofátlan módon az ő szerszámaival javítgatják a verdáikat.
Gonosz tekintetet villantott feléjük úgy, hogy a kamera ha van a közelben az is jól láthassa. Talán egynémelyik arra is vetemedett, hogy a garázsában szereljen amíg ő nem volt itthon. Na mindegy. Odaszólt a lustán dobálódzó haverjának Tick-nek, hogy hamarosan indulhatnak s közben meglátta a lényeget... Teszed le azt a kulcsot, de rögtön?!! Ki a faszom engedte meg neked, hogy az én vadiúj kulcsaimmal dobállódzál? Egyébként is ezt a kulcsot keresem már vagy egy hete. Na pakold csak ki szépen ami még nálad van... Tick engedelmesen átadta a villáskulcsot csak, hogy fedezze azt a 14-et amelyek már rég otthon voltak nála. További dolgokat is előadott: fogkefe, üveggolyók, a kutya régi nyakörve (ezt nem volt könnyű leszedni) és O'con...r nevelőapjának öngyújtója. Na azért mondta dühösen O'con...r különben ne lettünk volna barátok többet. És ezért a héten minden nap én vezetek! Na pattanj fel mögém. Tick felugrott a motor hátsó ülésére és már el is száguldottak. (A garázsajtó megint nyitva maradt) Éppen egy pillanat múlva ugrott ki az ajtón J. nevelő anyja Jean-el,  ebédre akarta behívni és közben eszébe jutott, hogy rá is gyújthatna ezért hátrakiáltott a kanapén tespedő férjének: Na Tod má, hogy mé nyaggattalak az előbb? Ja. Asszem tüzet akarsz kérni, de ki kell ábrándítsalak mert egy ideje én sem találom a gyújtómat.

Ahogy haladtak az úton az említett fék hiánya egyre érezhetőbb lett. A csendes utcákkal még ne volt gond, de az egyiket egy forgalmas főút keresztezte. J. még az utolsó pillanatban keresztet akart vetni, de Tick visszarántotta a kezét a kormányra. Hé! Mit csinálsz te állat? El akarod engedni a kormányt pont most (a választások előtt)? Eszednél vagy? Jó tudom te már 6 éves korodban is mertél biciklizni anélkül, hogy fogod a kormányt. Meg is halt az előző nevelőapát, ahogy az elhaladó folyékony nitrogénes tartálykocsi elé esett amikor el akart kapni. Mindent tudok Jean-el elmesélt mindent! O'con...r nagyot nyelt, miközben a már 80-al száguldó motort próbálta egyensúlyban tartani a vizes csatornában. Francba! Mégis csak kellett volna legalább egy féket vennie mert, ha a gázt visszaengedi a motorféket nem bírná a motor, nincs abban az állapotban. Megpróbált bátor arckifejezést erőltetni magára, mert úgy hallotta, hogy itt is kameráznak valahol állítólag a hídról és, ha már meg kell halnia ne azt lássák majd, hogy utoljára mennyire be volt szarva. Így száguldottak tovább csendben remegve.

Állami fenyítő elmeintézet...

Drótkerítés látszott hosszan, mögötte lövészárok a kettő között még egy harctéri drótháló. Kissé távolabb álltak a tankok, amelyek takarásában gránátvetős és gépágyús gyalogosok figyeltek éberen. A mögötte elterülő területet aláaknázták és volt egy várárok is megtöltve valamiféle savas folyadékkal. Egy felröppenő madarat az egyik tank halk pukkanással éppen most kapott le. Nagy gondot fordított ugyanis az intézet a betegek és ápolóik nyugalmára. Mindezt persze csak nappal reggel 8 és délután 6 között, mivel éjszaka amúgy is csend van. Ilyenkor egy városban mindenki alszik, délután pedig sietnek haza a munkából nem érnek tehát rá a betegek rémálmoktól és hallucinogén nyugtatóktól keltett ordítozását megzavarni. Így hát estére mindannyian elhagyták őrhelyüket, így szólt a szolgálati szerződésük. Nyugodtan távozhattak a főbejárat nyitott kapuján amit egy sorompó torlaszolt el és maga Stack Hutchinson 65 éves Vietnámot is majdnem megjárt nyugalmazott közrendőr védett. Nem fenyegetett tehát semmiféle veszély, de az öreg résen volt és kifelé menet is mindenkinek elkérte a belépőkártyáját. Továbbá éjszakára is őrségben maradt biztos ami biztos... Hiába hát a veterán az veterán.

A terület vérbeli ura Lord Si(n/t)ter Hant volt aki most is mint mindig az egyik paciense  arcáról igyekezett lemosni azt az unalmas jópolgári mélaságot és feltölteni azzal az itt jellemző tűzzel, amely a betegek arcán égett mint minden rendes állami pszichiátriai fegyőrintézetben.
Sarah volt az O'con...r anyja. Az ő fejében csak ennyi volt: vajon mennyiért adják most a szappant?

Tick és J. eközben egy félreeső keksz automatát próbáltak megcsapolni. Ehhez J. rendes nevelés szerint egy elektronikus fémpénzzel összekötött Nintendót használt. Megvan! örvendezett. Tessék itt egy csoki bökte vállon Tick-et. Éppen az utolsó jött ki. Mellesleg ez volt az a művelet amiért Tick amellett, hogy azért nem gyengén kleptomániás is volt, leginkább J. szerszámait lopkodta aki viszont mindig csak ezzel az egy trükkel tudott felvágni. Na tűnjünk el innen mielőtt meglát intett az út túloldaláról feléjük baktató idős nénire, aki mellesleg cukorbeteg volt és ájultan igyekezett az automata felé valami édességet venni, hogy helyreállítsa lezuhant cukorszintjét.

J. O'con...r nevelőihez hirtelen furcsa vendég érkezett. Kupac ült a nappaliban és O'con...r-ról kérdezett. Tudják merre jár most? Felelet képpen a következő hangzott el: Todd, hogy mi van? Az van kisapám, hogy a jelvényed sem véd meg. Tudom ám a jogaimat, majd válaszolunk az ügyvéd jelenlétében, de nem ám valami ócska kisvárosi pancsert rendeltek ki neki... És még órákon át lehetett hallgatni Jean-el jogi kinyilatkozásait. Kupac ezalatt az adatokat elemezte és sütit majszolt a kávé mellett.

A meccset befejezték. 4:0 lett az eredmény a Junkies javára a motoros éppen a tagbaszakadt kezéből kirántott második korsó sört kezdte felhajtani amikor hirtelen mozogni kezdett a beleiben valami. Mi a... Csak ennyit tudott mondani és sietve elrohant a budi felé. Társai a győzelem fölötti örömüket ünnepelve észre sem vették, de a másik asztal mellől is hiányzott már egy tagbaszakadt fickó... Azért hiányzott, mert a budiban épp egy motorszerkós alakot tartott 2 ujjal a falnak annak ádámcsutkájánál fogva úgy, hogy a fickó lábai nem értek le a padlóig.
Na biztos, hogy nem akarod összefosni? Nem, nem persze hogy... már veszem is látod...
És a nevem Pléh, érted? Pléh Boy.
Pár perccel később egy tagbaszakadt fickó sétált ki talpig motoros szerkóban a budiból és feltűnésmentesen kifelé haladt a bejárati ajtó irányába. A kocsmáros azonban észrevette és gyanút fogott!
(A gyanú fogót ugyanott tartotta az alsószekrényben ahol az egércsapdákat is :)
Utána iramodott a puskájával és egy csomó kulccsal a kezében. Az ajtóban érte utol Pléh-t aki éppen akkor eresztett némi gázt, amolyan P.B. jellegűt. A kocsmáros megtántorodott egy másodpercig, majd felpattant. Tudom én kik maguk! A fogyasztóvédelemtől vannak. Azt akarják  rám verni, hogy  ellopom a vendégeim itt felejtett slusszkulcsait. Tessék itt van. Ebből nem esznek. Észrevettem ám én, hogy a munkatársa átadta magának a ruháit, csakhogy engem nem lehet ám ilyen könnyen becsapni.
P.B. eközben a memóriájából törölgette a minduntalan meg-megjelenő humor alprogramot, azért egy csikorgó mosoly így is kicsusszant.
Ezt még O'con...r aki a jövőben szappangyárát kis híján elveszítve vívott elkeseredett csatát a szappangyártó ipari tanács megmaradt tagjaival végső unalmas óráiban finomítgatta egy computer memóriájában talált programban... Így sem lett éppen tökéletes.     
Na mit röhög förmedt rá a kocsmáros. És ez a puska? Kérdezte hirtelen jött zavarában P.B. A kocsmáros egy pillanatig bizonytalankodott. Na jól van oda adom ezt is, de csak ha nem tesz róla említést a jelentésében. Nyugodt lehet, felelte Pléh és hozzátette:
A napszemüvegét kölcsönkérhetem?
Sötét éjszaka? Értetlenkedett a kocsmáros. Hát igen... felelte Pléh és lázasan kutatott a stratégiailag megfelelő válaszok után... felpattanhatnak kavicsok az útról. Ja értem felelte a kocsmáros aki soha életében sem autót sem motort nem vezetett. Tessék. Köszönöm. Azzal P.B. kikapta a kocsmáros kezéből a napszemüveget, felcsapta és a motorjához sietett...

Kly Rest...

Sarah Connor cellájának ágyán üldögélve különös jelenségre lett figyelmes. Valami apró a szobája sarkában matatott. körülbelül 20-30 cm magas lehetett, teste arányos volt. Az egyik széklábbal küzdött, de azt gondosan a falhoz rögzítették és nem bírt kibújni mellette.
Egyszer csak átpréselte magát a két vas között és már kint is volt. Sarah nem hitt a szemének, először azt hitte valami kisállat berágta magát a falon, de most, hogy egy eleven manó állt előtte csak némán pislogott. Szia Sarah, köszönt a jövevény. Itt vagyok végre. Sarah csak ekkor ocsúdott fel. Na jó, de ki vagy? A te Kly Rest-ed nem emlékszel?
Erre válaszolni sem tudott, átfutott a tudatán, hogy talán alszik. Visszajöttem hozzád édesem na ugorj a karjaimba. Vagy később csinálhatunk mást is ha akarod tudod, hogy nekem mekkora van. Kacéran a lányra kacsintott aki még mindig a gondolatait próbálta összeszedni és közben maga elé motyogott. Te nem Kly vagy, de akkor ki vagy? Dehogynem én vagyok az a szerelmed és azért jöttem, hogy megszöktesselek. A manó az ágy szélére ugrott. Sarah hirtelen felocsúdva ijedten rúgta le a padlóra. A manó hangos puffanással terült el. Összeszedte magát és sértődötten morogta: nem hiszem el, hogy így bánsz velem azok után amiken keresztül mentünk. Én veled nem mentem keresztül semmin. Tiltakozott a lány és csak lassan kezdett leesni neki, hogy az őr valami másik gyógyszert adott be neki és most nem teljesen azt álmodja amit szokott. Továbbá tudatosult benne, hogy egész este amíg ő alszik ez a flusztráló kis törpe itt lesz mellette, ketten össze lesznek zárva. Megpróbálkozott hát egy fondorlattal...
Mutasd meg nekem a szökési tervedet. Na végre csakhogy rám ismertél édes. De indulás előtt smacizzunk egyet. Sarah egyszerűen csak kiröhögte. Ennyire hülye még én sem lehetek motyogta. Tovább noszogatta a törpét mire az lassan belátta, hogy itt semmiféle smaci nem lesz és lehangoltan a sarok felé ballagott, majd hirtelen színpadiasan bemutatta a tervet. Tádá! Ástam kettőnknek egy alagutat amin mindketten kényelmesen kijutunk. Sarah a 40 cm körüli lyukat  leste. Te most viccelsz ugye?  A törpe hol a nyílást hol a lányt méregette végül is kibökte. Hát lehet, hogy egy picit én is elszámoltam magamat, de be kell ismerned, hogy te is felszedtél egy pár kilót amióta idebent vagy. Sarah hirtelen dühből akkorát rúgott a manóba, hogy az erővel a széklábnak csapódott és egy időre elvesztette az eszméletét. Nem is baj gondolta Sarah legalább egy ideig csend van. Füstbe ment viszont az a terve, hogy kijutva a szabadba talán le tudja rázni a manót. Ki kell találnia valamit mire amaz felébred.
Közben a lába tovább sajgott az iménti rúgástól. Úgy fél óra telhetett el Sarah kinézett cellája ablakán a folyosóra. A fali órát kereste és amikor végre megtalálta hihetetlennek tűnő számokat látott rajta. Legfeljebb 12 perc tehetett el amióta legutóbb megnézte. Elcsüggedve gondolt arra, hogy az este még csak hosszabb lesz ezzel a nem várt "szobatárssal", ha az idő az álomban elnyúlik. Újabb negyed óra múlva a törpe elkezdett feleszmélni. Hol vagyok? Jajj a fejem. Mi történt kedvesem kijutottunk? Hmm, háát izé... megbotlottál és beverted a fejedet ezért nem sikerült elindulni. (Közben Sarah fejében megszületett a terv) Arra gondoltam mivel ez az út elég veszélyes döntsük el barkóbával melyikünk menjen előre. A törpe némi szabadkozás és töprengés után beleegyezett. Én kezdem mondta sietve Sarah. Mi az : kicsi, tolakodó, visszataszító és hülye? A törpe elkezdett találgatni: C-125 ezres taktikai lopakodó gép?  Nem.
Akkor biztosan a D2C8 betolakodó aknák egyike lehet. Nem.
Ez egészen jól bevált Sarah-nak most már ezen az egy válaszon kívül semmi dolga nem akadt. Később ezt is elhagyta és szemét lehunyva csupán kezével legyintette, hogy nem.

Vallatás.

Lord Sitter Hant felragyogó gúnyos mosolyát lehetett látni amint éppen a P.B.-ről készült felvételeket mutatta Sarah-nak.
Biztosan tagadja, hogy a 3 évvel ezelőtti Playboy címlapján látható alak azonos lenne azzal a szemérmetlenül kunyeráló koldussal aki a sztráda melletti egyik kútnál azzal zaklatta a vásárlókat, hogy könyörüljenek meg rajta és adjanak neki egy kis benzinre valót?
Igen igazgató úr nagyságos és méltóságos fővezérem. Én most már nem látok semmi hasonlóságot, sőt azt sem tudom ki ez.
pedig az idegen határozottan azt panaszolta a benzinkút vásárlóinak, hogy neki fontos küldetése van és mégsem illik, hogy stoppal menjen.
Így sem rémlik hasonlóság a maga korábbi vallomásával? Nem doktor úr semmi és ha a korábbi tablettáimat visszakapom én akár azt is bevallom, hogy szűz vagyok és nincs is semmilyen fiam aki a jövő nagy szappankirálya lehetne. Csak szabadulni akarok már attól a nyamvadt kis törpétől a minap már majdnem meg is erőszakolt.
(Sarah rájött, hogy iménti kifakadása csak rontott a helyzetén) Ugyanakkor a Lord arcán kaján mosoly jelent meg. Nicsak, nicsak, hogy is van maga ezzel a törpével? Sarah a reménytelenség mocsarába süllyedt. Ettől kezdve a Lord új kedvenc témájába mélyedve fúrta magát Sarah tudatának legmélye felé hosszú és gyötrelmes órákon át.
Olyannyira, hogy el is feledkezett a kihallgatás eredeti témájáról.
Körülbelül 5 óra tájban amikor végre úgy érezte eleget megtudott az új jövevényről intett az ápolónak, hogy vigyék vissza Sarah-t a cellájába. Sarah végső erőfeszítéseinek egyikével még felocsúdott és bizonygatni kezdte, hogy ő már kész tusfürdőt használni a kézmosáshoz is csak vegyék el tőle a törpés tablettákat. A Lord erre hanyag könnyedséggel azt felelte, hogy azért olyan nehéz mostanában álmodnia, mert még nem szokott hozzá eléggé az új tablettákhoz és előírta, hogy duplázzák meg neki az adagot egy időre. Sarah ettől elképesztő gyűlöletes őrjöngésre fakadt és még a tegnap esti borsófőzelék darabkáit is a Lord arcára tudta köpni fogai közül.
Közben úgy rángatódzva, hogy alig lehetett kicibálni a kihallgatási teremből. A folyosón haladtában azért mégis csak elmosolyodott magában ahogyan kezét a zsebébe csúsztatva egy ismerős tárgyra bukkant amelyet idefelé jövet az egyik mosdóban zsákmányolt: Szappan!
Ahogy eltűntek a folyosón fejében gondolatok duruzsoltak. Tudta, érezte, hogy odakint valami nagy baj van. A szappan gyárosok világszövetsége újból valami gonosz tervet forral...

Mike Tyson az ablaknál állt a Monolith legfelső emeletén. Ilyenkor az űr Odüsszeia óta az járt a fejében, hogy nem lenne jó innen kizuhanni.
A Cbe Dyne vállalat mosogatószer fejlesztési csoportjának vezetője aki most szándékozott bejelenteni felmondását mivel 3. hónapja nem fizették ki a havi bérét és ma reggel már kerti munkaruhában görkorcsolyával volt kénytelen bejönni mivel összes ruháját elzárták a ruhatisztítóban fizetetlen munka címén. Megunta a várakozást és ment összepakolni az íróasztal fiókját.
A műhely előtt tábla fogadta: Speciális HELY BELÉPÉS CSAK EDÉNNYEL RENDELKEZŐKNEK.
Hanyag mozdulattal fogott egy edényt az ajtó mellett elhelyezett edénytárolóból és megkocogtatta vele az ajtót. Abban a pillanatban elhúztak egy reteszt és a kisablak túloldalán ,megjelent egy szempár.
A kérdező feltette első mély benyomást keltő kérdését meglehetősen orrhangon. Van nálad edény? Van, felelte Tyson hanyagul egykedvűen. És piros edény van nálad? Nem, de minek kellene ehhez pont piros edénynek lennie? Mert az a titkos szabály, hangzott a válasz. Válassz másik edényt. Tyson hamar keresni kezdett, de nem talált pont pirosat. Ismét kopogtatta az ajtót. Piros? Nem, mert itt nincs is piros edény. Akkor milyen színű? Lila. Sajnálom nem engedhetlek be. Mi'z..., hogy a... a jó édes anyáddal szórakozz te kis szarházi, úgy meg vonom a 2 heti prémiumodat mint a huzat! Bocs főnök most már látom, hogy minden rendben van. Akkor engedjetek már be végre. Azt nem lehet, te engedj be minket főnök. (Az ajtó túloldalán mostanra már vagy 5-6 alak toporgott) Kik vagytok? Mi vagyunk a technikusaid főnök. Tyson kilesett a résen, de valahogy olyan furcsa nem túl ismerős arcokat látott. Biztos, hogy ti vagytok azok? Hát persze főnök csak engedj már be minket. Miért? Nektek kellene beengedni engem. De az ajtónak ezen az oldalán nincsen kilincs. Azért szereltetted így fel, hogy megtévesszük a betörőket és a titkos laboratóriumot is az igazgatóság felőli oldalon rendezted be. Ja persze! kapott észbe Tyson. Amit mondanak megegyezik azzal, hogy az ajtónak ezen az oldalán tényleg van kilincs. Na jó akkor gyertek be. Tyson végre ajtót nyitott kollégáinak és most már mindenre emlékezett.
A kakukkos órára, a gumicukorra amit végül az egyik karbantartó valószínűleg kleptomániás gyereke próbált meg elcsenni asztaláról és amikor lebukott kiszaladt vele az utcára. A biztonságiak mind utána rohantak, de  nem tudták elfogni, mert Attack és Jim  közül Attak éppen szabadságon volt és Jim a sarkon a kölyök nyomát vesztette.
A karbantartót persze nyomban menesztették állásából, amit ő csak később tudott meg, mert ez idő alatt ő is éppen szabadságon volt.
Utolsó fizetéséből még az egy zacskó gumicukor árát is levonták pontosan 12 dollár 40 cent értékben. Tyson ezen mindig elmosolyodott, ha eszébe jutott. Még mindig volt ugyanis 8 zacskó abból a mintegy 40 zacskó gumicukorból amit a karbantartó elbocsátása után állítása szerint prémiumból vásárolt.
Felderengett emlékeiben a barna plüssmackó is ami a mosogató tálca szélére lett támasztva... FŐNÖK! Harsogta Br-ant nevű asszisztense, főnök... Bocsánat csak kicsit elkalandoztam felelte Tyson ráeszmélve hol is van. Megy minden munka? Megy. Mégis hol a fenében voltak 8.15 percig? kint álltunk az ajtó előtt és arra vártunk, hogy beengedjen minket. Ezt le fogom vonni a fizetésükből vágta oda pimaszul Tyson. Br-ant elszontyolodott. Már a múlt havi fizetésünkből is igen jelentő összeget le tetszett vonni főnök. Nem baj, közölte Tyson hirtelen tömörséggel és szigorral. Magukat csak ne a fizetésük érdekelje hanem a titok! Tyson ugyanis abból tartotta fent magát az elmúlt 3 hónapban, hogy az alkalmazottai fizetéséből rendszeresen kisebb-nagyobb összegeket vont le és így tudott például buszbérletet venni a munkába járáshoz. Na bökje már ki, hogy mit akar végre. Miért zavarta meg a szakmai elmélkedésemet. Háát az van főnök, hogy mi a fiúkkal tudni szeretnénk hány tétel van még hátra most, hogy már a másodiknál tartunk 42 hónap elteltével.
Tyson gondolkodni kezdett, mert az igazságot ő sem tudta. Fejben kezdett tehát számolni. 1... 2... 3... felkapta a fejét mivel nem akarta, hogy bizonytalansága meglátszódjék rajta.
123! Felelte sietve. Húha! Ámuldoztak a többiek. Bizony fiam 123 tétel van. És maguk még csak a 2-esnél tartanak úgyhogy jobb lesz ha kicsit összekapják magukat. Tételnek hívták ugyanis az ismeretlen összetételű konyhai mosogatószereket amiket márkajelzés nélkül egy bevásárlószatyorban innen 2 háztömbnyire egy bérház lépcsőjén talált Tyson egyik alkalmazottja valamelyik reggel munkába jövet. Az egyiket meg is kóstolta nem tudván mi ez és még ott a helyszínen aznap délelőtt meghalt.
Itt kezdte a szappan gyárosok szövetsége is vizsgálni az ügyet, a zacskó tartalmát pedig lefoglalták mint katonai merényletre is alkalmas ismeretlen vegyületeket.
Nyugodjon meg fiam, ha így haladunk nyugdíjba is innen fog menni.
Nyugtatgatta alkalmazottját Tyson majd megveregette a munkatársa vállát és elhaladt a belső "Még titkosabb labor" feliratú helyiség felé, amelyben most álltak, persze ez is megtévesztésből volt csak így.

Sarah egy újabb kihallgatáson esett át. Most már okosabb volt és nem mesélt nekik a manóról így visszakaphatta régi tablettáit is. Most M'g..döglesszel és egy másik  kedves ápolóval vitatkozott. Arról szólt a vita, hogy érvényes-e a folyékony szappan, mert ha nem Sarah beperelheti érte a szappangyártók országos szövetségét és végre kijuthat innen...

Két 10 éves forma lány a szendvics üzlet előtt állt. Fanyarodva néztek bele szendvicseikbe, amelyeket Kupac adott nekik az imént. Te biztos, hogy ezeket a Mekiben vetted? Kérdezte az egyik. Hát persze, hogy ott vettem a vak is láthatja. De, ott nem raknak rágógumit és retket a szendvicsbe, morogta a lány. Kupac gyorsan törölte a hibás adatokat memóriájából és egy gyors választ szerkesztett. Ezen a héten mutatkozott be az új menü. Jól rágd M'c. mondta és a bal szemével még kacsintott is. A szendvicsárus iszonyodva nézte a jelenetet és még mielőtt bárki az ő butikjával hozta volna összefüggésbe az ismeretlen szendvicseket odakiáltott Kupacnak.
Vidd innen a lányokat te szerencsétlen pedofil! Azzal beljebb húzódott, hogy ne is lássa meg senki. Gyertek sétáljunk mondta kupac és újra előszedte az O'con...r-ról 3 és fél éves korában készült fotót.
Ha meg tudjátok mondani hol van most hozok ketchupot és mustárt is ígérgetett Kupac. Nagyon szereti a konzolos videojátékokat. Az egyik lánynak erre eszébe jutott valami. A második emeleten van egy kaszinó ott vannak játékgépek. Köszönöm villant fel Kupac tekintete és már el is iramodott.

O'con...r-t Tick kezdte bökdösni oldalról. Te, amikor mondtam, hogy le fogunk bukni még a kekszautomata miatt akkor nem pont erre gondoltam, de nézd azt az idióta zsarut. Az előbb mellette álltam és hallottam, hogy rólad kérdezősködik. Még a szomszédod apjának gyerekkori képe is nála van. Én mondtam, hogy azaz idős hölgy fel fog jelenteni minket, ha nem tud a vendégei megérkezése előtt valami sütit venni mintha azt ő sütötte volna és a csomagoláson a márkanév csak a sajátkezű díszítése lenne. Az egyetlen mákunk, hogy úgy hallottam az idős hölgy még az automatát meglátva meghalt szégyenében. Ekkorra az egyik 6 éves kölyök panaszosan mutogatott O'con...r-ra. Igen ő volt az aki kiütötte anyu kezéből a tusfürdőt amit vett nekem és azt kiabálta, hogy "Pföjj..., hogy tudsz te is ilyen mérget venni a fiadnak? A szappanról nem hallottál még?"
Tessék jól megleckéztetni! Meglesz öcsi meglesz. Nyugtatta meg Kupac és most már legalább tudta kit keres. Azonban, hogy ne keltsen feltűnést olyan lassan vágott át utána a tömegen amilyen lassan csak tudott. Ezt az egyik alparancsa a "fairplay" szabály értelmében tette ami előírja, hogy kötelező tisztességes menekülési távolságot biztosítani az ellenfeleknek ilyen helyzetekben.
Ez idő alatt J. eltűnt az egyik szolgálati folyosón ahol először életében összetalálkozott az oly sokat emlegetett P.B. karakterrel. Azonnal ráismert. Ő az aki akár egyetlen markába szorítva össze tud roppantani egy szappant! Meglepő módon most egy kellemes mosoly ült az arcán és egy virágcsokrot szorongatott a kezében. Szia O'con...r a bácsikád vagyok, Bob nagybácsi akit te nem ismersz. (Ezeket az adatokat egy információs adatbankból szerezte még a jövőben és most stratégiai céllal vetette be, hogy ezzel is enyhítse az első találkozás okozta feszültséget. O'con...r azonban már látta őt valahol... a rémálmaiban!
Csak akkor nem volt nála virágcsokor és egy nagy halom szappanon taposott egy adag tusfürdőt cipelve a vállán. J. rémülten fordult hátra és próbált elrohanni, de elcsúszott, mert a háttérben megérkezett Kupac egy flakon tusfürdőt öntött szét a padlón. Iszonyodva emelte ki kezét az ismert nyálkából. A liftajtó kinyílt és egy áruházi alkalmazott bizonyos Szigonyi Vivien lépett ki rajta, de a nyálka láttán rémült sikollyal ugrott vissza a liftbe.
(Úgy látszik ő is ismerhette valahonnan :) J., Kupacot kezdte keresni aki most négykézláb mászott az O'con...r háta mögötti plafonon majd amikor már majdnem föléje ért lecsöpögött a nyála. J. rémülten nézte amint közelít feléje. Ekkor P.B. hihetetlen és váratlan dolgot tett... egy SZAPPANT! csúsztatott végig a folyosón egyenesen kupac lába alá aki pontosan rá is esett, mert megtörölte iménti nyálcsöpögése után a száját és egy keze nem volt elegendő ahhoz, hogy a plafonon maradhasson. Leérkezvén a padlót borító tusfürdő miatt hanyatt vágódott. Akkorát esett, hogy majdnem összeszarta magát. P.B. pszichológiailag elemezte a helyzetet és taktikát váltott. Fogta a csokor virágot, amelyet eredetileg O'conr...nak hozott, hogy ezzel is enyhítse a találkozás körülményeit és odasétálva Kupac felé nyújtotta. Szia Bob vagyok O'con...r nagybácsija, ezt neked hoztam. Kupac aki még mindig a földön fekve sajgó derekát tapogatta szúrós tekintettel ízetlenül kérdezte: Nagybácsi mi? O'con...r számára világossá vált, hogy (kb. a 107-edik hogy) nem vált be ez a taktika és akárhogy is, szappan ide vagy oda most alkalmas a pillanat arra, hogy olajra lépjen. Első lépését mégis egy tusfürdő foltra tette meg amitől hatalmas erővel vágódott a kanyarban a fal sarkához éppen, hogy el nem esett, majd szitkozódva rohant el a folyosó homályába. Pléh még mélázott egy ideig, próbálta felmérni taktikája sikerességét. Ezzel éppen elegendő időt adva ahhoz, hogy Kupac ollózva elgáncsolja és elvegye tőle a virágokat. Kupac az ablakhoz sétált és ki sem nyitva azt kidobta rajta a virágot. Az ablaküvegek hatalmas csörömpöléssel estek lefelé az utcára.
Nem kell a hülye virágod! Közölte kupac és nyomban O'con...r után iramodott.      

Lent az utcán...

Éppen egy perccel korábban egy anyuka és hisztiző kisfia álltak meg azon a helyen ahová Kupac a virágokat fogja dobni. De anyu én nem akarom, hogy levágják Dollynak a farkát! Visította a gyerek és megszeppent arccal nézett a kutyájára. Muszáj levágni kisfiam ez ilyen fajta kutya magyarázta az anyja. Ebben a pillanatban csörömpölés hallatszott a fejük fölött megakadályozva a fiút abban, hogy toporzékolva ugrálni kezdjen és azt hajtogassa sírós hangon, hogy denemdenemdenem... Pontosan 5-öt ugrott volna. Ezalatt O'con...r a motorját próbálta beindítani és Kupac már majdnem utolérte amikor a lépcső végén váratlanul átesett egy keresztbe tett vascsövön. Ocsmányakat szitkozódott és közben próbálta visszahajlítani térdét, amely most  háta mögé hajlott ki úgy 40 centiméterrel. Amikor a lezuhanó üvegdarabok egyike majdnem pontosan a tövénél levágta a hisztiző kisfiú Dolly kutyájának a farkát és a kisfiú kezébe egy virágcsokor esett az anyukája csak rámosolygott és ennyit mondott: Látod csak ennyi. Na nem kell ettől úgy megijedni és még ajándékot is kaptál.
O'con...r elszáguldott a motorján. Most talán még örült is neki, hogy nincsen rajta fék. Belenézett a visszapillantó tükörbe és Kupacot látta ahogyan egy kislánytól elszedett 4 kerekű görkorcsolyával tempózott utána és egy "Hogyan tanuljunk meg görkorcsolyázni egy hét alatt?" című könyvet lapozgatott az erős ellenszélben.
Eddigre P.B. akit Kupac alaposan helyben hagyott befejezve a tusfürdőben való vonaglást Harley Davidson-ját kereste a tömegben miután kikérdezett néhány nyugdíjast a piacon, hogy merre láttak elszáguldani motoros kölyköt. Némi bizonytalansággal szegődött a megjelölt útirányba mivel ismét fogytán volt a benzin. O'con...r a szokásos utat választotta a csatornán át. Egy pillanattal később látta ahogyan egy alak kislányos görkoriban leugrik a hídról. Ez nem lehet igaz motyogta O'con...r. A görkorcsolya úgy szelte ketté a vizet akár egy motorcsónak és egyre csak közeledett. Ám ekkor megjelent fent jobb oldalt a Harley és P.B. lecsúszdázott vele a meredeken. Szép volt. Ismerte el Kupac ahogy a Harley utolérte. Kösz. Ki mersz-e állni ellenem bátorságpróbával? Mi lenne az a bátorságpróba? Az utolsó 3 millisecundumig nem lassítunk a középső beton válaszfal előtt és csak akkor kerülhetjük ki. OK. Nekiláttak tehát a verseny első oszlopának. P.B. pontosan 1.3 másodperccel az ütközés előtt balra húzott. Ezt megnyertem örvendezett Kupac. Azonban a görkorcsolyát nem erre találták ki... különösen nem azt a fajtát! Hiába rántotta Kupac extra hirtelen jobbra mindkét lábát már késő volt. Nem történt egyéb mint, hogy megcsavarodott saját elméleti tengelye körül és egy fonat alakú vájatot robbantott a falba. Körülötte hatalmasra csapódott a sáros tócsa, minden csupa víz és por lett és semmit nem lehetett látni a cementes porfelhőtől. Íjjj! Csikorogta O'con...r. Ez fájhatott.
P.B. hamarosan utolérte motorjával, mellészegődött és együtt motoroztak a csatornában tovább. Versenyezzünk mondta P.B. előbbi sikerén felbuzdulva. Most valahogy nincs kedvem válaszolta J. fintorogva...
Nem sokkal azután, hogy eltűntek egy lepényforma alak ugrándozott ki a sűrű vizes porfelhőből, nyöszörögve és kalácsba fonott lábakkal.
Dacosan nézett a végtelen semmibe. Őt nem érdekelték a kamerák, ha  esetleg filmezik valahonnan. Csak irtó mód pipa volt P.B.-re na meg O'con...r-ra.

Kedélyesen motoroztak a főutcán amikor O'con...r lekanyarodott egy telefonfülkéhez. Kérdéseket akart feltenni a kísérőjének. Oké, te valami más vagy és erre tök egyedül rájöttem, de... hosszas csend lett.
Mi voltál azelőtt, hogy az lettél ami most vagy? Miért mi vagyok most? Ne szórakozz velem a ruhád elárulja, hogy motoros vagy. Melyik bandába tartozol? Katona vagyok. Miféle katona? Jövőből jött katona. Akkor meg mit játszod itt nekem az agyadat te kis pöcs? Még meg sem születtél. Nem is fogok! O'con...r-nak kezdett sok lenni.
Öngyilkos leszel? Nem. Máshogy lesz. Máshogy, de hogyan máshogy? Lemerülök. Vízbe fojtod magadat? P.B. erre nem válaszolt. Nem akarsz telefonálni? A nevelőszüleid mostanra már bizonyára meghaltak. Már miért haltak volna meg? Mindketten tök egészségesek. De a dohányzás rákot okoz! Attól nem lehet ilyen gyorsan meghalni. Dehogynem erősködött P.B. Átlyukad a fejed és elvérzel miközben tejet iszol. Mi van?? Majd magad is meglátod amikor ma este odamegyünk körülnézni. Na jól van adj inkább egy 20 centest telefonálok nekik. Nincs nálam apró. Bassza meg nálam sincs, várj itt. Azzal J. elgyalogolt. Kisvártatva visszajött és megbökte P.B.-t. Nesze itt egy csoki. Minek a csoki? Váltanom kellett aprót, hogy legyen 20-asom. Aha. P.B. ezután engedelmesen csokit majszolt, még a csomagolást is megette és minden falat után olyasmi hangot hallatott mint amikor lehúznak egy wc-t. A falatok rágása pedig csukott szájjal történt, de egyenesen olyan hanggal mint egy iratmegsemmisítő. J.-t végre kapcsolták. Halló, elnézését kérjük, de ideiglenesen vonalszakadás van érvényben. Mi az? Ki beszél? Én a Dél Kaliforniai telefontársaság asszisztense vagyok, miben lehetek a segítségére? Mindenképpen telefonálnom kell a szüleim valószínűleg épp most halnak meg! Milyen rendes kisgyerek, hogy aggódsz a szüleid miatt. Biztos nagyon aggódnak már, de azért meghalni nem fognak ne félj. Hány éves vagy édesem? J. tétovázott... ööö 20! Hát persze az én kisfiam is 20 éves szeretne lenni. Biztosan még csak most múltál el 8 éves. Miért csatangolsz ilyen késő este még az utcán? 10 vagyok! 10 vagyok! Én már régen elmúltam 8 éves és 9 éves is. Olyan régen, hogy már nem is emlékszem.
P.B. ekkor már nem bírta tovább és kikapta O'con...r kezéből a telefont. Kapkodjon már azzal a kapcsolással egy kicsit! Nekem is haza kell telefonálnom, hogy ne aggódjanak miattam. Te is 8 éves vagy drágaságom? Nem. Na és te hány éves vagy? 35. Aha szóval biztosan te lehetsz a nagybácsi. Mmm...mi? Ezt meg honnan tudja? Honnan jutott az információhoz? Háát a gyerekeket általában a nagybácsijukkal szokták estére elengedni. Ja az más. P.B. megnyugodott egy pillanatra alább hagyott a fenyegetettségi idegfeszültsége, de csak egy pillanatra, mert a telefonközpontos máris folytatta. Az én Bob nagybácsim például sokszor elvitt engem motoros körsétákra. Mi, micsoda? P.B.-re a pánik jelei ültek ki. Ezt meg honnan tudja? Onnan, hogy kislány voltam. Emlékszem anyu a konyhában zöldséget szeletelt, kedvesen mosolyogva kérdezte tőlem a telefonban: "Finom ragu lesz, de te hol vagy?..." Ó azok voltak a szép idők. P.B. mérgesen lecsapta a telefont. Mi az mivan? Kérdezte meglepetten O'con...r. Valaki szórakozik velünk dohogta P.B., de ha megtalálom úgy működjek belevágom a töltőtollat! Mérgesen szuszogott. Eltekintve attól, hogy egy régebbi akciófilmben a terminátorok olyat nem szoktak...
Na mindegy, menjünk anyádért, morogta és felpattant a motorjára.

Pescadero...

O'con...r és P.B. elérkeztek a pszichiátriára ahol Sarah töltötte pihenését. Az volt a szerencséjük, hogy Stack Hutchinson 45 év óta először és valószínűleg utoljára életében, 40 másodpercre 2.5 méterrel eltávolodott őrhelyétől és olyasfajta zajt csapott ami minden zajt ismerő tévedhetetlen füleit lefoglalta egy ideig. Pontosan 22.3 másodpercig. Ez alatt az idő alatt be tudtak osonni az intézménybe. Sarah éppen Kly rest-től búcsúzott mondván, hogy neki mindjárt fel kell kelnie és megmentenie a fiukat. Ezen alkalomból nem nyelte le csak a tabletták felét. Fel is ébredt nemsokára éppen akkor amikor arra járt M'c döglesz. M'c túlságosan közel merészkedett Sarah cellájának rácsos ablakához. Sarah keze úgy pattant ki mint a gyík nyelve és fojtó fogással elaltatta döglesz-t. El azonban nem engedte hanem följebb húzta. Följebb, följebb egyre csak följebb és amikor a megfelelő magasságban volt úgy forgatta, hogy a M'c döglesz övéről lelógó kulcsok kinyissák a cellaajtót. Amikor ezzel megvolt elvette a legyőzött kulcsait és a walkmanját, mert mégis csak jobb úgy szökni, ha közben zenét is hallgat az ember. Döglesz-t pedig telepumpálta a múlt heti manós gyógyszerekkel és felakasztotta a személyzeti öltöző egyik fogasára.
Döglesz mozgásáról látni lehetett, hogy rögtön az elején heves üdvrivalgások közepette üdvözölték egymást ő és a manó...

Nem is tudom valami nincsen rendben. Gondolta Sarah. Olyan kihalt ez a folyosó és olyan nehezen haladok rajta mintha az író mély letargiába zuhant volna. Azonban neki mennie kellett a folyosón. Nem sokára elérte a Lord rezidenciáját, amelynek bejáratát szép vaskapu zárta volna el. Zárta volna, ha most nem lett volna nyitva. Sarah-t elöntötte a harag. Hirtelen mozdulattal a háttal ülőm Lord fülébe dugta a walkman füldugóit. Ha csak megmoccansz felhangosítom, nyomatékosította. Mit akar tőlem? Bizonytalan mozdulattal kihúzta íróasztala fiókját. Odabent feliratos dobozok látszottak és egy átlátszó fedelű gyógyszerkapszula. Van még tündéres tablettám is. Ha visszamegy a cellájába megkaphatja estére. Sarah ezen elgondolkodott egy kis ideig, de végül azután visszautasította. Kussolj és kezdj el imádkozni, hogy nyitva legyen a főbejárati kapu, mert ahhoz nincsen kulcsom. A Lord átmenetileg engedett a hatalmi nyomásnak, mert a hatalom ő volt és a nyomás a beleiben jelentkezett. Sarah a folyosó felé tuszkolta. Aztán csendben legyél nekem, mert a páciensek már alszanak.
Iigen... nyögdécselte a Lord és a belei hangosan kuruttyolni kezdtek. Befelé. Sarah a WC bejáratán lökte be a Lordot és rögtön utána az orrát is befogta biztonság képpen míg ő maga kint maradt. A Lord azonban a második ajtót már nem érte el, mert slikk!!  Kicsusszant.
Sarah ezalatt a folyosón várt. Egyszeriben elfogyott a türelme és bekiáltott: Na mi van már? Beszartam, hallatszott a válasz. Ilyen nincs szörnyedt el Sarah. Mindegy nekem mennem kell, te meg mosd ki a gatyádat. Ezzel elviharzott. P.B. és O'con...r eközben megérkeztek és a recepcióshoz fordultak. Jó estét van Sarah Connor nevű betegük? Kérdezte P.B. Sajnálom a látogatási idő reggel 9 és délután 14 óra között van. Értem. Önök a kedves családtagok? Én igen a barátom viszont a helyi takarító vállalat szakembere. Át kellene vizsgálnunk az épületet ő izé... közösségtisztasági okokból. (Ezt a szószerkesztési módszerrel készítette, amely szintén a jövőbeli O'con...r által került a memóriájába.) Ez esetben erre parancsoljanak az urak, mondta az éjszakás ügyeletes és már nyitotta is az ajtót, mert olyan fáradt volt, hogy egyáltalán nem érdekelte miféle takarítókat küldtek. Ráadásul még a hátsó főbejárat kulcsait is odaadta nehogy még egyszer föl kelljen kelnie. Tessék. Ezekkel tudnak majd kimenni amikor végeztek és el ne felejtsék a kifele menet a portán leadni őket. O'con...r-ék elhaladtak a folyosón.
Nemsokára megérkezett Kupac is. Jó estét, van Sarah Connor nevű betegük? Az ügyeletes álmosan pislogott. Maga is családtag? Nem miért? Az egyik takarító aki az előbb érkezett a rokona ennek a betegnek. Azok a folyosón kicsodák? A távoli sötét folyosón kávét vásároló biztonsági őr felé mutatott. Az egyik egy automata a másik Levisz egy kávét vásárol. Ő a biztonsági őr a társa még meg sem érkezett. Nos én vagyok az. Valóban? Miért nem ezzel kezdte? Na várjon beengedem. Ismét nyílt az ajtó. Kupac az automata felé sétált és az ügyeletes megnyugodva visszaült a helyére. Kupac odaért és a biztonsági őr egyenlőre még üres poharába nézett. Ász! Jelentette ki. Lestél ez így nem ér válaszolt levisz. Húzzunk újat.
És elkezdtek fogyni az üres kávéspoharak az automata mellől. Amíg keversz elmegyek járok egy kört szólt Kupac. Rendben felelte Levisz és félretett egy-két poharat a kávé miatt.

Sarah úgy döntött lifttel megy. Türelmesen állt, várta a liftet. A lélegzete is elakadt miután kinyílt az ajtó csak gyenge sikkantásra futotta tőle. Szia anya. Megismersz ugye? Ezt nem hiszem el! Te kis áruló fattyú! Hát már te is velük vagy? Elrohant volna a kanyargós folyosón, egyet balra, egyet jobbra és ott ijedtében úgy tökön rúgta Kupacot aki szemből érkezett, hogy amaz teljes hosszában kettényílt.
Csak álldogált ott és billegett tátott szájjal. Sarah-nak az ugrott be, hogy van még nála fél adag gyógyszer. Gyorsan letömte őket Kupac torkán aki önkéntelenül le is nyelte azokat. Rohant vissza az elágazáshoz ám ott P.B. megragadta a hajánál fogva és mondani kezdte miközben maga után rángatta a nőt: Most pedig velünk jössz és te leszel az új szappankirály anyja. Hagyjá má! Ereszd el a hajamat te strici, annyira azért nem voltál jó amikor Kly-t leküldtem 2674 doboz sörért a sarki ABC-be, hogy ezt is megengedhesd magadnak! O'con...r csak figyelt és tanult miközben haladtak a lifttel lefelé és már kezdte érteni, hogy miért mondta mindig Jean-el amikor ránézett "Drágám olyan acélos tekinteted van..." Az első amit megtanult, hogy ne álljon úgy a liftben menekülés közben mint az anyja. Kupac ugyanis nem tud aludni. Így az előbbi események és a tabletták együttes hatására beleesett a liftaknába és a még mindig ki ne formálódott keze ismét szurkálódni kezdett. Ezúttal azonban már nem csak az ellenségeibe és a lift tetejébe szúrt. Döfött magába is jó néhányat. Végül amikor a lift leért a garázsszintre és a célpontok a lift tetőbe szorult keze miatt csak úgy simán elsétáltak így szitkozódott magában: Háát én mindjárt tökön szúrom magamat!
A gondolatot tett követte...

Az éjszakai országúton haladva J. meg találta kérdezni P.B.-t, hogy látja-e az utat a sötétben. Persze, mindent láttam, látok, és látni fogok.
Minap egy Junkies meccset is láttam. 4:0 lett a végeredmény. Akkor te valami látó vagy igaz? Nem az Sam. Kicsoda? A mindent látó Sam. Értem és mond te most az utat is látod? Igen, minden út Rómába vezet. Nem, nem úgy értem az országutat. Háát azt nem teljesen. Mi az, hogy nem teljesen? Háát ugye a jövőben arra tanítottál, hogy ne legyek bunkó és mindig arra nézzek akivel beszélek. O'con...r rémülten kapott észbe. Azonnal előre nézel és az utat figyeled! Nem igaz, hogy mik vannak... dohogott.

O'con...r-ék valamivel később a sivatagban ültek egy asztalnál. A háttérben vidáman ropogott a tűz. Az asztalnál ülő 13 emberrel együtt várták az érkezésük tiszteletére vágott ökröt, amely előző nap még békésen legelészte a hátsó elkerített részen friss gyepkockáját és nem értette társaival egyetemben, hogy miért kell őt levágni amikor semmilyen ünnep nincsen.
Az asztalnál ülő felnőttek álig fel voltak fegyverezve katonai fegyverekkel ugyanis a több száz négyzetkilométeres üres porsivatagban gyakran előfordul a támadás. Két fő ellenségük a hulladék vas gyűjtő és a homokfaló. A hulladék vas gyűjtők általában éjszaka jönnek és megpróbálják ellopni a fegyvereiket. A homokfaló nappal jár kel és minden valószínűség szerint neki is valami köze van a hulladék vashoz, mert előfordult már, hogy egy egész roncsautót elnyelt a terület határait képezők közül. Hiába hát neki is élnie kell valamiből. Anyám mesélte, hogy itt forgatták a Dune című filmet mesélte O'con...r P.B.-nek. Azt mondtad szólalt meg P.B., hogy kapcsoljak tanuló üzemmódba.
Most ráérünk tanulni. Igaz mondta J. Sarah a távolból figyelte ahogyan P.B. J. minden szavát leste miután felemelt egy apró gyermeket a földről. Remek mondta J. már kezdhetjük is. Itt van pl. ez a gyerek. Tedd már le az asztalra! Ne lóbáld szerencsétlent, mert még befosik ijedtében. Ha lemászik az asztalról csak tedd vissza és közben mondd, hogy "Asztalra vissza bébi". Ha pedig mégis befosna és az anyja rád üvölt, hogy márpedig most te fogsz pelenkát cserélni azt mondod "No problemo". Ilyenkor előfordulhat, hogy a gyermek nagyon elhasal előtted az asztalon. Akkor azt mondod neki "Segg fel!"
Ha akarod kombinálhatod a mozdulatokat, mittudomén bal kézzel tartod a pelenkát és jobb kézzel púderezel, vagy akármi érted, hogy mondom. Értem válaszolt P.B. Na akkor kezdheted is, mert úgy érzem az iménti reptetést máris meghálálta. No problemo! felelte P.B. és maga is szellentett egyet. Éppen időben mivel a mögötte álló fickó pont rágyújtott és ha a kettő találkozik akkor lettek volna ám ott bajok! Így viszont nem égett le a fickó szakálla és P.B. valaga sem durrant szét. Úgy fél óra elteltével O'con...r éppen az eszét játszotta egy akkora lánccal amit éppen, hogy elbírt. Úgy csinált mintha húzna maga után valamit. Azt akarta, hogy mindenki lássa, hogy ő már milyen erős, de a lánc valahogyan beleakadhatott egy lapos aknafedélbe amit a rárakódott portól nem lehetett látni. Ekkor jelent meg a háta mögött P.B. és rögtön a lényegre is tért. Mit játszod az eszedet itt te kis seggdugasz? Jó, hogy nem visz el a másik irányba. O'con...r-nak a lélegzete is elakadt mielőtt felelni tudott volna.
Azt mondtad énrám, hogy seggdugasz? Na most azonnal fogd meg a grabancodat és állj fél lábra! Most próbáld meg elhúzni azt a láncot buzikám! Azonban P.B. kiröhögte és úgy rántotta el a láncot aknafedelestül, hogy a fedél rommá tört egy lakókocsit a közelben.
Erre egy hisztérikusan ugrándozó alak jelent meg a háttérben és üvöltözni kezdett. Most nézd meg mit csináltál! Teljesen összetörted a vadonatúj 23 éves lakókocsimat benne minden értékemmel. (Ez volt azaz ebéd amit Pablo 10 perccel azelőtt tett fel főni, hogy P.B. megjelent O'con...r háta mögött.) Van fogalmad róla mikor fog valakinek legközelebb pont itt kifogyni a benzin, hogy 70 dollárért újabb lakókocsihoz jussak? Szegény Juan azóta is itt él velünk, mert nem járt erre senki, hogy elvigye.
Sajnálom makogta P.B. .. van biztosításom. Igazán? És mégis milyen típusra? Hát ööö... mindenre. Helikoptertől a repülőgép anyahajóig. Ez olyan újfajta izé... univerzális biztosítás, igen. Jó sokat fizethetsz te  biztosítódnak amígó. Biztosan olyan katonaféle vagy mi? Azoknak van ilyesmire biztosításuk a nagybácsimtól hallottam. P.B. homlokán gyöngyözni kezdett az izzadtság az izgalomtól. Az idegen megint túl sok információs szálat fedezett fel egyszerre. Mi? Én? Nem dehogyis. Békés turista vagyok Izlandról. Turista mi? Amcsi motoros szerkóban.
Igen, az Izlandi motoros szövetség megbízott képviselője vagyok és meglátogatni jöttem az unoka... izé az ismerőseimet. Na jól van üsse kő, ha megjavíttatod itt ezt a régi helikoptert akkor el van intézve minden. Persze, persze bólogatott P.B. sürgetetten. Akkor gyere amígó írjuk meg a biztosítási papírokat egy jó pálinka mellett. Nem lehet őő... izé... otthon hagytam a biztosítási csekkfüzetemet. Nem baj akkor majd holnap felhívjuk a biztosítódat csütörtökön úgyis van vonal. Jajj nem lehet, elfelejtettem, hogy holnap már indulnunk kell sötétedés előtt, de majd elküldöm a biztosítási számomat email-ben. Azzal P.B hamar lesietett a pincébe O'con...r után. Az idegen távolabb a homlokát ráncolta. Hallod gyorsan el kell innen tűnnünk még ma sötétedés előtt. Nézd már mennyi fegyver. Elvisszük magunkkal mielőtt még a vasgyűjtők felfedezik és eladják mindet vasnak. Szólj anyámnak, hogy jöjjön pakolni és indulunk. P.B. visszaérkezve beszámolt: Szóltam anyádnak és közben láttam mit kaparászott az asztalba. "Nincs végzet csak ha bevérzel" vágta rá J. Igen, de mit jelent ez? képedt el P.B. Biztosan megint csikar a hasa akkor szokta mindenhova ezt firkálni.

Mike Tyson csak ült az asztalnál és egy versikét dudorászott. Ezt írta már vagy 2 hete és mint az írók általában, ő is pénzügyi válságban volt. Ennél jobban már csak egy bizonyos NEGATÍV című könyv írójának kezéből folyik ki a pénz. Tyson mindeközben persze úgy tett mint aki dolgozik. Előtte különböző tálakban tusfürdő adalékok kavarogtak. Ekkor jött be felesége Tartvissza. Éppen belépett és meghallotta a dúdolást. Már megint nem dolgozol? Csak nem a verselés tart vissza? Hát miből fogok enni adni a kölyköknek? Dundi már a múlt héten is 2 kilót fogyott, Bláj-t pedig ma kizavarták a testnevelés óráról, mert futás közben túl hangosan zörögtek a csontjai.
Ha nem fejezed be ezt a hozzáállást elküldöm őket fogyókúra reklámhoz modellnek. Oh, ennyire elmerengtem volna a tusfürdők színén? Csak szólj rám, ha megint a versikémet dúdolom. Alighogy befejezte a mondatot egy jókora katonai kés vágódott be az ablakon egyenesen az egyik tálba landolni. Tartvissza kirohant, hogy megnézze mi lehetett ez. Közben egy másik kés is berepült, de Tyson addigra már nem volt az asztalnál. A padlón mászott négykézláb és egy versikét dudorászott. Tartvissza meglátta Connort az egyik bokor mögött. Aha megvagy na várj csak. Sarah eközben táskájába temetkezett újabb dobálható dolgok után kutatva. Tartvisszát nem tartotta vissza semmi sem attól, hogy elkapja a grabancát és felemelkedni kényszerítse. Így Tyson is megláthatta ellenfelét a kert végében. Rögtön eszébe is jutott egy új sor. "Felemellek hajadon, késsel váglak nyakadon... " hamar fel is jegyezte ezt a noteszébe. Tartvissza berángatta eközben Connort a házba és a hajánál fogva odakötözte a radiátor csövéhez. Sarah nagyon meg volt ijedve. Most biztosan megmossák a hajamat valami új samponnal gondolta. Vagy bekennek az egyik kísérleti tusfürdőjükkel. Ettől a gondolattól teljesen libabőrös lett. Fázik? Kérdezte Tyson. Majd figyelmesen egy kicsit feljebb tekerte a fűtést. Ami azt illeti Sarah nem fázott sőt izzadt a feszültségtől. Ekkor érkeztek meg O'con...r és P.B. Foglald le Tyson-t parancsolta J. Én kiszabadítom anyámat. P.B. kiválasztott egy algoritmust és annak elemeit elkezdte felsorolni Tyson-nak, hogy lefoglalja valamivel. Ohó kiáltotta Tartvissza és visszatartotta O'con...r-t attól, hogy az anyja közelébe férkőzhessen. Miattad lesz a világvége, ha nem engedsz az anyámhoz! Tyson és P.B. ellenben remekül összebarátkoztak mivel Tyson fiatal korában sokáig gyakorló matematikus volt és ismerte ezeket a számsorokat. Eközben, ha világvége nem is lett viszont Sarah haja elkezdett odaégni a fűtéscsőhöz és iszonyú büdöset árasztott. Gyorsan! Szabadítsd ki anyámat. Utasította O'con...r P.B.-t. P.B. lekapta a tálban lévő kést, Sarah-hoz lépett és tőből levágta a haját egy mozdulattal. Te idióta! Nézd meg mit csináltál most a hajammal! P.B. zokon sem véve ezt egy katonai shield-es sapkát húzott ki a kabátja alól és mosolyogva a lány fejére nyomta. Így. Tyson lépett közelebb és finoman felajánlotta Sarah-nak, hogy ha akar megfürödhet van most egy jó tusfürdőjük. Sarah vonakodva elfogadta, de kihúzta zsebéből a szappant és felmutatta, hogy van mivel fürödnie. Tyson egészen a fürdőszoba ajtóig győzködte, hogy ez már a múlté és, hogy milyen kényelmes és sikkes dolog a tusfürdővel fürödni, de Sarah csak szolidan behúzta az orra előtt az ajtót.
Tyson és családja a konyhában gyülekeztek. Mutasd meg nekik! szólt O'con...r. P.B. egy palack 1000X használatos öntisztító tusfürdőt húzott ki a kabátja alól. kinyitotta és egy cseppet kilógatott a palackból, majd ráakasztott egy bevásárló szatyrot benne pár póréhagymával. A szatyor rugalmasan lifegett, de a trutymó megtartotta. Tyson-ék teljesen ledermedtek. P.B. először felolvasta a használati utasítást, majd kémiai összetételeket sorolt. Tyson-ék némán hallgatták végig. Közben Sarah végzett a fürdéssel és éppen a fürdőszobából lépett ki. És azt is mond meg ugrándozott J., hogy te egy jövőből jött gép vagy és eredetileg szappangyártó gép voltál az én gyáramban, csak szétszereltek és akkor szerelték össze belőled...
Itt O'con...r elbizonytalanodva megállt egy pillanatig. Bizé...őő azt ami vagy. P.B. furcsán nézett a gyerekre és a többiekkel közös egyetértésben gálánsan továbbléptek a kérdés fölött. Indulnunk kell tört át s

Szólj hozzá!